آخرین آمار قربانیان سیل والنسیا اسپانیا + تصاویر هولناک
به گزارش اقتصاد معاصر؛ سیل والنسیا اسپانیا بسیار کم سابقه بوده است و آخرین آمار قربانیان سیل والنسیا اسپانیا ۹۵ کشته برجای گذاشته است و این سیل وحشتناک تاکنون دهها نفر را در خود بلعیده و ناپدید کرده است.
منطقه والنسیا برای کشت مرکبات شهرت دارد و اکنون بسیاری از جادهها و شهرهای آن زیر آب رفته است. فقط در شهرهای توریس و یوتیل برای روز سهشنبه ۲۰۰ میلیمتر بارندگی ثبت شده است.
تیمهای امداد و نجات از قایقها برای عبور از آبگرفتگی ناشی از سیل در تاریکی شب استفاده کردند و خدمات اورژانس همچنان در تلاش برای رسیدن به مناطق آسیب دیده بودند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: سیل ناشی از بارانهای شدید از عصر سهشنبه جنوب شرق اسپانیا را در نوردید. سازمانهای امدادی به دنبال نجات و کمک رسانی هستند.
پس از طوفان دریای مدیترانه که منجر به سیلهای مرگبار در والنسیا و منطقه اندلس در جنوب اسپانیا شد، از ابتدای هفته جاری، بارانها و بادهای شدید جنوب و شرق اسپانیا را فرا گرفته است.
اداره هماهنگی خدمات اضطراری منطقه والنسیا از کشته شدن ۹۲ نفر خبر داد. دو مورد مرگ در منطقه کاستیا-لامانچا و یک مورد دیگر در اندلس ثبت شده است.
"آنجل ویکتور تورس" وزیر سیاست منطقهای اسپانیا در بیانیهای به تلویزیون دولتی گفت احتمال افزایش تلفات وجود دارد، زیرا "تعداد زیادی ناپدید شده اند. "
خانم "ماریا هرناندز" ۷۰ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: "من برای جانم میترسیدم. بارش باران متوقف نشد و رودخانه طغیان کرد. خدا را شکر که زنده ام. " این زن در حدود ۶۰ کیلومتری غرب والنسیا در شهر اوتیل زندگی میکند که روز سه شنبه توسط آب و سیلابهای گل آلود غرق شد.
فیلم سیل والنسیا اسپانیا
بارندگی روز چهارشنبه در اوتیل و منطقه والنسیا متوقف شد، اما بارانهای شدیدی که روز قبل و شب بارید، بسیاری از شهرهایی را که هنوز ارتباط آنها با جهان قطع شده بود را زیر آب گرفت و باعث هرج و مرج شد، در حالی که دهها هزار نفر از ساکنان هنوز برق نداشتند.
اگرچه در روز سهشنبه باران بسیار شدیدی پیشبینی شد و سازمان هواشناسی ملی هشدار قرمز اعلام کرد، اما حجم باران بهطور غیرمنتظرهای شدید بود و بسیاری از ساکنان نتوانستند پناه بگیرند.
تا حالا همچین چیزی ندیده بودم
بر اساس اعلام هواشناسی، در روستای کوچک و دورافتاده چیوا در والنسیا، تنها در هشت ساعت در هر متر مربع ۴۹۱ لیتر آب بارید که معادل یک سال بارندگی است.
دولت از روز پنجشنبه، روزی که نخست وزیر پدرو سانچز قصد دارد مناطق آسیب دیده را بازرسی کند، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
سانچز در یک سخنرانی تلویزیونی کوتاه از کاخ مونکلوا گفت: "ما شما را تنها نخواهیم گذاشت... ما نمیتوانیم این حلقه مخرب را تمام شده بدانیم. "
نخستوزیر همبستگی خود را با خانوادههای قربانیان و آسیبدیدگان ابراز کرد و از "آبگرفتگی شهرها، قطع شدن جادهها و فروریختن پلها بر اثر شدت آب" سخن گفت.
خان "اورسولا فون در لاین" رئیس کمیسیون اروپا هم در بروکسل گفت اتحادیه اروپا "آماده کمک به اسپانیا است. "
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که در سفر رسمی به رباط پایتخت مراکش است «همبستگی» فرانسه را با اسپانیا ابراز و آمادگی کشورش را برای کمک اعلام کرد.
"فیلیپه ششم" پادشاه اسپانیا نیز در سخنرانی کوتاهی تلفات سیل را "تکان دهنده" توصیف کرد.
"مارگاریتا رویز" وزیر دفاع اسپانیا به خبرنگاران گفت "وضعیت وحشتناک است". وی افزود هزار سرباز با پشتیبانی بالگردها در منطقه هستند تا به تلاشهای نجات کمک کنند.
از جمله شهرهایی که بیشترین آسیب را دیده اند آلکادیا در منطقه والنسیا و لتور در استان همسایه آلباسه در منطقه کاستیا-لامانچا هستند. سیل خیابانها را فرا گرفت؛ خودروها را با خود برد و ساختمانها را زیر آب غرق کرد.
خانم "کونسویلو تاراسونا" شهردار "هورنو دی ألسیدو"، شهری در حومه والنسیا، در صحبت با تلویزیون عمومی، وضعیت را "وحشتناک" توصیف کرد و گفت " من تا به حال چنین چیزی ندیده بودم. " وی افزود سطح آب به سطح بالایی رسیده است. او گفت: "ما ناگهان دچار آب گرفتگی شدیم و نتوانستیم به اهالی هشدار دهیم".
شورای شهر والنسیا روز چهارشنبه تمامی مدارس و همچنین پارکهای عمومی را تعطیل کرد و تمامی رویدادهای ورزشی لغو شدند.
شرکت بهره برداری فرودگاههای اسپانیا اعلام کرد پروازهایی که قرار بود در فرودگاه والنسیا فرود بیایند به شهرهای دیگر اسپانیا تغییر مسیر داده و پروازهایی که قرار بود از آن خارج شوند لغو شدند.
ADEV، اپراتور ملی راه آهن، قطارهای پرسرعت بین مادرید و والنسیا را به دلیل اثرات طوفان در نقاط اصلی شبکه راه آهن به حالت تعلیق درآورد.
یک قطار سریع السیر حامل ۲۷۶ مسافر بعد از ظهر روز سه شنبه به دلیل بدی آب و هوا در جنوب اندلس از ریل خارج شد، اما به گفته دولت منطقه اندلس اسپانیا به کسی آسیب نرسید.
جس نیومن، استاد هیدرولوژی در دانشگاه ریدینگ بریتانیا، در نامهای پس از این اتفاق گفت: "این سیلهای ناگهانی در اسپانیا یادآور وحشتناک دیگری از تغییرات آبوهوایی است". او هشدار داد که این بلایا میتواند "هر کسی را در هر مکانی تحت تاثیر قرار دهد... ما باید به طور جدی به بهبود طراحی شهرها و شهرک هایمان فکر کنیم. "
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «برای کسانی که هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، کل اسپانیا با شما گریه میکند.» او به مردم شهرها رو روستاهای آسیب دیده از این فاجعه اطمینان داد و گفت: «با هم خیابان ها، میادین، پل های شما را بازسازی خواهیم کرد.»
ویدئوهای متعددی از دیشب افرادی را به تصویر میکشد که با بالا آمدن سطح آب به دام افتاده بودند و برخی به بالای درختان رفتند. سیر قطارها به مادرید و بارسلون نیز به دلیل سیل لغو شد.
آمار تلفات این سیل بالاترین آمار ثبت شده در اروپا پس از سیل آلمان در سال ۲۰۲۱ است که دستکم ۱۸۵ نفر در جان خود را از دست دادند.
در سطح ملی نیز بارانهای سهشنبه مرگبارترین سیل اسپانیا در سه دهه گذشته را رقم زد. در پی سیل در اسپانیا در سال ۱۹۹۶ دستکم ۸۷ نفر در شهری واقع در کوههای پیرنه جان باختند.
حداقل ۹۵ نفر در اثر سیل اسپانیا جان خود را از دست دادهاند و بسیاری دیگر نیز مفقود شدهاند. عملیات امداد و نجات با حضور هلیکوپترها و ماشینآلات سنگین برای کمک به افرادی که در اثر بالا آمدن آب به دام افتادهاند، ادامه دارد. بارش شدید بیشتری برای منطقه شرقی والنسیا و سایر مناطق در سواحل شمال شرقی پیشبینی میشود.
سیل منجر به خسارات مالی قابلتوجهی شده است که بر خانهها، زیرساختها و مشاغل محلی در سراسر منطقه تأثیر گذاشته است. گزارشها نشان میدهند که اغلب محلهها زیر آب رفتهاند و خدمات اضطراری هم پاسخگوی حجم این رویداد نیست.
انتقاداتی در رابطه با اثربخشی سیستمهای هشدار آب و هوا مطرح شده است، زیرا بسیاری از ساکنان با شروع سریع سیل غافلگیر شده بودند زیرا اعلام خطر از نظر بسیاری از ساکنان دیر اعلام شده بود بهطوریکه بسیاری از افراد هنگام وقوع سریع سیل در خیابانها بودند.
این رویداد که بدترین سیل اسپانیا از سال ۱۹۹۶ بود به عنوان یکی از فاجعهبارترین بلایای طبیعی در این کشور توصیف شده است بهطوریکه منجر به باریدن باران به اندازه یک سال طی یک روز در بعضی مناطق شده است.
پیش از این، شدیدترین رویداد طبیعی این کشور باعث مرگ ۸۷ نفر بر اثر باران سیلآسا در یک اردوگاه در کوههای پیرنه بود. آخرین سیلهای فاجعهبار اروپا در ژوئیه ۲۰۲۱ رخ داد و ۲۴۳ نفر در آلمان، بلژیک، رومانی، ایتالیا و اتریش جان خود را از دست دادند.
وضعیت اکنون به حدی اسفبار است که ساکنان از طریق رسانههای اجتماعی، تلویزیون و رادیو، درخواست دریافت اخبار مربوط به عزیزان مفقودشده خود را دادهاند.
باران شدید به پدیدهای به نام گوتا فریا یا «قطره سرد» نسبت داده میشود که زمانی رخ میدهد که هوای سرد روی آبهای گرم مدیترانه حرکت میکند. این امر ناپایداری جوی را ایجاد میکند و باعث میشود هوای گرم و اشباع به سرعت بالا بیاید و منجر به باران شدید و رعد و برق شود.
کارشناسان میگویند گرم شدن دریای مدیترانه که تبخیر آب را افزایش میدهد، نقش اساسی در بروز شدیدتر شدن بارانهای سیلآسا دارد.
دانشمندان هشدار میدهند که رویدادهای شدید اقلیمی در نتیجه تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان، شدیدتر و طولانیتر میشوند.